Valkosipuli-chilipasta

Ainekset

3 annosta⁠
300g Pirkka spagettia⁠
4 valkosipulinkynttä⁠
2 Pirkka mietoa punaista chiliä⁠
n. 1/2dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä⁠
n. 50g (2 1/2 dl) Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna⁠
1/2-1dl pastan keitinvettä⁠
ripaus mustapippuria⁠
lehtipersiljaa⁠
1prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia

Valmistus

alle 15 min⁠
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Leikkaa chili renkaiksi, poista siemenet.⁠
Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Varo, ettei valkosipuli pala.⁠
Valuta pasta. Ota keitinvettä talteen. Lisää pastan joukkoon valkosipuli, chili ja öljy. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja sopiva määrä pastan keitinvettä. Tarjoa heti. Viimeistele annokset mustapippurilla ja tuoreella lehtipersiljalla.⁠a.