Tonnikalagalette

Ainekset

6 annosta
1-2 (100 g) porkkanaa
50g(n. 1 dl) Pirkka Parhaat Port Salut -juustoa
100g voita
4dl Pirkka kaurajauhoja (gluteeniton)
1/4tl suolaa
1-2rkl vettä

Täyte
1-2 (100 g) porkkanaa
n. 100g Pirkka Parhaat Port Salut -juustoa
1prk (200 g) Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
1/2dl tilliä hienonnettuna

Koristeeksi
tilliä

Valmistus

30 – 60 min
Kuori ja raasta porkkanat sekä pohjaa että täytettä varten hienoksi raasteeksi. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi pohjaa ja täytettä varten.
Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon, lisää porkkana- ja juustoraaste (muista jättää täytteen raasteet erikseen), kaurajauhot, suola ja vesi. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15-30 minuuttia.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm) ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille.

Ripottele taikinan päälle puolet täytteen juustoraasteesta, mutta jätä reunoille noin 3 cm ilman täytettä. Levitä päälle valutettu tonnikala, porkkanaraaste ja tilli. Ripottele päällimmäiseksi vielä loput juustoraasteesta. Käännä reunat osittain täytteen päälle.

Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Koristele pinta tuoreella tillillä. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.