Nopea savuporokeitto

Ainekset

4 annosta
5 (400 g) porkkanaa
pala (100 g) selleriä
1 (200 g) palsternakka
1 pieni (200 g) purjo
2rkl öljyä
1l vettä
1 laakerinlehti
1/2tl suolaa
1/2tl timjamia
1/2tl mustapippuria
1pkt (250 g) Koskenlaskija-juustoa
1pkt (100 g) Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaistia

Pinnalle
tuoretta persiljaa

Valmistus

alle 30 min
Kuori ja raasta juurekset monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia öljyssä noin viisi minuuttia.

Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Poista laakerinlehti ja soseuta kasvikset. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.

Kuumenna keittoa, kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi kuutioitu poro ja hienonnettu persilja. (Jätä osa porosta ja persiljasta koristeeksi savuporokeiton pinnalle.) Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.