Nakkipiilot

Ainekset

Nakkipiilot
Nakkipiilot on lastenjuhlien hitti. Leivot ne nopeasti valmiista voitaikinasta, ketsupista ja paketillisesta nakkeja.

Ainekset
10 annosta
5 levyä voi- tai lehtitaikinaa
1pkt (10 kpl/300 g) Pirkka lihaisia kuorettomia nakkeja
1/2dl Pirkka tomaattiketsuppia
1tl pizzamaustetta
1tl paprikajauhetta
1 kananmuna
(1 tl unikonsiemeniä)

Valmistus

alle 30 min

Valmistus
Levitä voitaikinalevyt sulamaan uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa sulaneet taikinalevyt puoliksi, neliön mallisiksi. (Jos haluat tehdä minikokoisia nakkipiiloja, leikkaa levyt vielä puoliksi. Puolita myös nakit.)
Levitä ketsuppi ja mausteet levyjen toiseen reunaan. Laita nakit päälle ja rullaa taikinan sisään. Nipistä sauma kiinni ja laita nakkipiilot leivinpaperille niin, että sauma on alaspäin. Voitele taikina munalla ja ripottele halutessasi siemeniä päälle.
Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 minuuttia. Tarjoa nakkipiilot lämpiminä tai jäähtyneinä.