Kurpitsaranskalaiset ja takuuvarma dippikastike

Ainekset

1 iso myskikurpitsa
3rkl oliiviöljyä
1tl sormisuolaa
1tl Pirkka paprikajauhetta
ripaus mustapippuria

Takuuvarma dippikastike
2dl kermaviiliä
2rkl ketsuppia
2tl omenaviinietikkaa
1/2tl sokeria
1tl Pirkka paprikajauhetta
1/2tl suolaa
1/2tl kuivattua basilikaa
ripaus mustapippuria

Valmistus

30 – 60 min
Kuori myskikurpitsa ja halkaise se pitkittäin kahtia.
Poista siemenet ja rihmasto. Leikkaa kurpitsa ohuiksi tikuiksi.
Sekoita mausteet öljyn sekaan. Laita kurpitsatikut kulhoon, kaada mausteöljy päälle ja sekoita käsin.

Aseta paistoritilä leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Levitä kurpitsatikut ritilälle ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes ranskalaiset ovat sisältä täysin pehmeitä ja pinnalta rapeita.

Valmista dippikastike: Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna kastikkeen tekeytyä kylmässä vartin verran.
Tarjoile kurpitsaranskalaiset dipin kanssa heti.