Jauheliha-chorizokeitto

Ainekset

5 annosta

1pkt(250 g) Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
1pkt(100 g) Pirkka Parhaat chorizoviipaleita
1pieni (200 g) purjo
2 valkosipulinkynttä
3(300 g) porkkanaa
4(500 g) Pirkka perunaa (keltainen pussi)
1l vettä
1tl suolaa
12 kokonaista mustapippuria
3 Pirkka laakerinlehteä
3rkl Pirkka tomaattisosetta
1dl persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 – 60 min

Ruskista jauheliha ja suikaloitu chorizo kattilassa. Lisää halkaistu, huuhdottu, suikaloitu purjo sekä hienonnettu valkosipuli. Anna pehmetä hieman. Kaada joukkoon vesi, suola, mustapippurit ja laakerinlehdet.

Leikkaa kuoritut perunat reiluiksi ja porkkanat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kiehuvan liemen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Lisää liemeen tomaattipyre ja persilja. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.