Italialainen kanapata

Ainekset

2pkt(à 350 g) Pirkka Vikkelät kanan fileekuutioita, miedosti suolattu
1(100 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2-1prk(200 g/ 95 g) Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
2rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
1/2rkl vehnäjauhoa
3 1/2dl vettä
3/4tl Pirkka provencale-yrttimausteseosta
1/4tl mustapippuria
1prk(2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
1dl Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
1/2ps(à 65 g) Pirkka Luomu babypinaattia

Valmistus

Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
Suikaloi kuorittu sipuli ja hienonna valkosipulit. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa suikaleiksi.

Ruskista kanapalat 2-3 erässä öljyssä padassa tai kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista vielä muutama minuutti. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon vesi.

Mausta yrttimausteseoksella ja pippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Lisää pataan kerma ja parmesaani. Kuumenna, älä enää keitä. Sekoita pinaatti padan joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa kanapata esimerkiksi pastan tai riisin kanssa.