Empanadas

Ainekset

Empanadas
Empanadas eli suolaiset pasteijat, ovat tuttuja Espanjan ja Etelä-Amerikan keittiöistä. Empanadat täytetään herkullisella tonnikalatäytteellä.
Ainekset
n. 30 kpl
Taikina
2 1/2dl vettä
175g Pirkka voita
n. 7dl vehnäjauhoja
1 1/2tl suolaa
Täyte
1(120 g) iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
1(250 g) iso punainen paprika
3(270 g) tomaattia
1dl Pirkka Parhaat kreikkalaisia vihreitä oliiveja
2tlk (à 185/130 g) Pirkka tonnikalapaloja öljyssä, MSC
1tl oreganoa
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1rkl Pirkka tomaattisosetta
Voiteluun 1 kananmuna

Valmistus

Valmistus
Kuumenna vesi ja rasva kattilassa. Sekoita jauhot ja suola keskenään ja kaada kuuma vesi-rasvaseos jauhojen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Anna jäähtyä hetki ja muotoile taikina käsin palloksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna oliivit ja valuta tonnikala. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää paprikat ja kuullota niitä hetki. Lisää myös tomaatit, oliivit, mausteet sekä tomaattisose. Hauduta täytettä noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tonnikala ja anna täytteen jäähtyä hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä kevyesti jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (Ø 10 cm). Kauli tarvitaessa vielä uudestaan.
Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti, nosta empanadat pellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä.